Tot 21,5% meer rendement

Geen enkel ander zonnepaneel genereert evenveel energie

Waarom Sunpower?

Het is niet moeilijk goede zonnepanelen van minder goede te onderscheiden maar hoe kies je de beste? Hieronder enkele feiten waarom wijzelf als ervaren installateurs sunpower als het beste paneel op de markt plaatsen.

Sunpower is 1 van de ongeveer 30 merken die zich onder de Tier 1 mag rekenen, dit wil zeggen dat ze alles zelf produceren aan hoge kwaliteit (van cel tot afwerking van het paneel). 80% van de Tier 1 worden geproduceerd in China, dit zijn de ͚Standard Tier 1͛ panelen (bvb Trina Solar, Renesola, JA Solar..), deze worden in Europa verkocht aan een relatief gelijke Wattpiek prijs.

Een trapje hoger kom je bij de premium Tier 1 (Solarworld, LG, REC) deze zijn zo͛n 30% duurder. Op de absolute nummer 1 plaats heb je ten slotte Sunpower, de prijs van een Sunpower paneel ligt dan nog een 10% hoger dan de premium Tier 1.

Sunpower is een Amerikaans pionier in zonnepanelen die begon als een spin-off van de Universiteit van Californië, opgericht in 1985!!! Inmiddels is het beursgenoteerd en heeft een gigant als TOTAL sinds 2011 66% van de aandelen van Sunpower; dit betekent dat de hoge garanties (25 jaar product en productiegarantie) een back up hebben van een wereldspeler, garanties zijn in het geval van Sunpower geen loze beweringen zoals we helaas bij vele fabrikanten al hebben gezien in het verleden.

Sunpower ruimtevaart

Sunpower heeft zijn oorsprong in de ruimtevaart, de kennis die hier werd opgedaan was het vervaardigen van zonnepanelen met de hoogst-mogelijke-rendement-cellen. Deze kennis wordt momenteel gebruikt voor het vervaardigen van ‘aardse’ zonnepanelen met de hoogste efficiëntie voor particulieren en bedrijven. De drang om zonnepanelen met hoge efficiëntie te vervaardigen is bij SunPower steeds aanwezig gebleven.

Sunpower ruimtevaart

De reden waarom sunpower zonder probleem 25 jaar garantie kunnen geven is omdat ze gezien ze zo lang bestaan heel goed weten hoeveel problemen er zich voorgedaan hebben, momenteel zitten ze aan een failure rate van 27 op 1 miljoen (1 paneel op de 37000 heeft kans op een defect…).

Zonnepanelen garantie

Sunpower heeft ook een volledige andere techniek in de opbouw van cel tot paneel, dit wordt u graag uitgelegd door een sunpower-partner van de groepsaankoop die dit ook life zal demonsteren aan de hand van een sample, deze exclusieve productiemethode heeft een positieve impact in de schaduwbeheersing, temperatuurscoëfficient en de degradatie…

Voor wie nog niet overtuigd is…

Nog eens de voordelen op een rijtje

Meeste energie opbrengst per oppervlakte
25 jaar volledige garantie
Celbreuk in het paneel uitgesloten door meer dan 150 patenten
Beste garantie op de markt
Tot 9 % meer opbrengst per Watt

Enkele getuigenissen